Szefowa Polsat Cafe, gwiazda Bollywood, Pan Lotto i znana …

Marynarka Wojenna otrzyma cztery śmigłowce AW101. Umowę ...

Jolanta Borowiec, Natalia Janoszek, Ryszard Rembiszewski, Jarosław Jakimowicz, Paulina Drażba, to znane i lubiane osoby, które pojawiły się w czwartkowy wieczór na imprezie "Polska od kuchni", gdzie rozdano nagrody o jakże trafnej nazwie "Złoty Widelec".

25 kwietnia w warszawskiej Restauracji „Aurelio – Kucharze i Artyści” odbyła się VIII Gala wręczenia nagród „Złoty Widelec” ogólnopolskiej akcji promującej gastronomię „Polska od Kuchni”. Wręczono 58 statuetek , w tym przyznano 9 nagród specjalnych. W dotychczasowych ośmiu edycjach nominowano 2 540 restauracji, 737 restauracji uczestniczyło w konkursie a nagrodzono 265 z nich. Organizatorem i pomysłodawcą konkursu jest Waldemar Piórek, Prezes Fundacji WIP (Warto im Pomóc). Fundacja WIP (Warto im Pomóc) zorganizowała po raz ósmy akcję rekomendującą gastronomię „Polska od Kuchni”. Tegoroczna edycja przebiegała pod hasłem „Wrócę tu!”. Statuetki „Złotego Widelca” dla najlepszych restauracji wręczono w kategoriach restauracja hotelowa i restauracja autorska, kuchnia staropolska, śródziemnomorska i orientalna, restauracja i winiarnia, stek house, restauracja wegańska i wegetariańska oraz bary bistro. Konkurs przebiegał pod patronatem władz miast oraz województw a także posiadał szeroką oprawę medialną.

Nowym ambasadorem marki „Złotego Widelca” został Wiesław Bober – szef kuchni restauracji WZORCOWNIA BY WIESŁAW BOBER mieszczącej się Hotelu FABRYKA WEŁNY w Pabianicach. Podczas Gali wręczono nagrody specjalne dla Najlepszego Szefa Kuchni w Polsce 2019, którą otrzymał Jean Bos – szef kuchni restauracji w Hotelu AGIT w Lublinie. Najlepszą restauracją w Polsce roku 2019 została RESTAURACJA BACZEWSKICH ze Lwowa do Warszawy. Nagrodę Eventowe miejsce roku 2019 w Polsce otrzymała Restauracja Aurelio – Restauracja, Sztuka, Emocje. Cukiernią Roku 2019 w Polsce została Pracownia Cukiernicza ,,EWA’’ JANKOWSCY z Radomia. CZEKOLADA CAFE mieszcząca się w AIRPORT HOTEL ,,Okęcie” w Warszawie otrzymała tytuł Czekoladziarnia roku 2019 w Polsce. MOXO BAKERY z Warszawy przyznano nagrodę PIEKARNIA RZEMIEŚLNICZA ROKU 2019 W POLSCE. W kategorii firm świadczących usługi cateringowe nagrodzono firmę ,,CATERING 66” – CATERINGOWA FIRMA ROKU 2019 W POLSCE oraz AKUKU CATERING z Warszawy jako najlepszą w Polsce firmę oferującą catering dietetyczny. Liderem rynku dekoracji cukierniczych w Polsce została firma PEJOT – DEKORACJE NA TORT z Wrocławia.

– Nasza akcja „Polska od Kuchni” cieszy się ogromnym powodzeniem już od ośmiu lat i potwierdza potrzebę prowadzenia rankingów także w branży gastronomicznej. Jestem przekonany, że nagradzanie najlepszych firm sprzyja rozwojowi przedsiębiorczości na bardzo konkurencyjnym rynku, służy podnoszeniu standardów i zachęca do odwiedzania miejsc o sprawdzonej renomie. Celem akcji, jak co roku, jest zarekomendowanie najlepszych restauracji, przedstawienie gastronomii jako produktu turystycznego miasta czy regionu, wytyczenie gastronomicznych tras w mieście, przekierowanie strumienia konsumentów do miejsc o sprawdzonej renomie – do restauracji nagrodzonych „Złotym Widelcem”, promowanie i wykreowanie potraw regionalnych, prezentacja kuchni z różnych regionów świata – podkreślał podczas Gali Waldemar Piórek, pomysłodawca i organizator konkursu WIKTORIA – ZŁOTY WIDELEC, Prezes Fundacji WIP Warto Im Pomóc, która jest organizatorem tego przedsięwzięcia.

Jurorami tegorocznej akcji byli eksperci z Fundacji WIP oraz osoby ze strony Partnerów, znamienite osoby ze świata kultury, nauki i mediów oraz wybrani blogerzy kulinarni, którzy w oparciu o regulamin oceniali restauracje. Jurorzy przekazywali Organizatorowi akcji recenzje restauracji zawierające ocenę uwzględniającą: menu i forma prezentacji menu, ocenę serwowanych dań wraz z formą podania i wyglądem posiłku, smak, dodatkowo premiowane jest danie specjalne promowane w menu, lokal i jego klimat, aranżację wnętrz, jakości obsługi oraz czas oczekiwania na obsługę, umiejętność doradzania klientowi w wyborze dań, znajomość języków obcych przez obsługę, wygląd personelu, sposób podawania rachunku. Członkowie jury oceniali lokale na formularzach oceny, na podstawie, których Kapituła dokonała ostatecznej oceny i rekomendacji lokali.

LAUREACI NAGRÓD „ZŁOTEGO WIDELCA” NOWY AMBASADOR MARKI ZŁOTEGO WIDELCA WIESŁAW BOBER – szef kuchni restauracji WZORCOWNIA BY WIESŁAW BOBER mieszczącej się Hotelu FABRYKA WEŁNY w Pabianicach NAGRODY SPECJALNE NAJLEPSZY SZEF KUCHNI W POLSCE W 2019 R. JEAN BOS – szef kuchni restauracji w Hotelu AGIT w Lublinie EVENTOWE MIEJSCE ROKU 2019 W POLSCE AURELIO – KUCHARZE I ARTYŚCI z Warszawy CUKIERNIA ROKU 2019 W POLSCE PRACOWNIA CUKIERNICZA ,,EWA’’ JANKOWSCY z Radomia CZEKOLADZIARNIA ROKU 2019 W POLSCE CZEKOLADA CAFE mieszcząca się w AIRPORT HOTEL ,,Okęcie” w Warszawie PIEKARNIA RZEMIEŚLNICZA ROKU 2019 W POLSCE MOXO BAKERY z Warszawy CATERINGOWA FIRMA ROKU 2019 W POLSCE ,,CATERING 66” z Warszawy CATERING DIETETYCZNY ROKU 2019 W POLSCE AKUKU CATERING z Warszawy LIDER RYNKU DEKORACJI CUKIERNICZYCH W POLSCE PEJOT DEKORACJE NA TORT z Wrocławia NAGRODA GŁÓWNA NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE W 2019 ROKU RESTAURACJA BACZEWSKICH ze Lwowa do Warszawy

KATEGORIA: RESTURACJA HOTELOWA RESTAURACJA POLSKA mieszcząca się w AIRPORT HOTEL OKĘCIE w Warszawie RESTAURACJA KIYRINICKA by SAGUŁA mieszcząca się w hotelu Apartamenty Gubałówka w Kościelisku RESTAURACJA MAGIEL mieszcząca się w Hotelu ALMOND w Gdańsku RESTAURACJA SPPPHIE & SUSSANE mieszcząca się w Hotelu TALARIA w Trojanowie RESTAURACJA HOTELU MAZOVIA w Nowym Dworze Mazowieckim RESTAURACJA W HOTELU AGIT w Lublinie RESTAURACJA GEORGE SAND mieszcząca się w Hotelu MAZURKAS w Ożarowie Mazowieckim RESTAURACJA W ZAJEŹDZIE HETMAN w Kroczycach koło Katowic KATEGORIA: RESTAURACJA AUTORSKA TAWERNA & BAR FISZA KONCEPT by MARCIN BUDYNEK z Augustowa RESTAURACJA & BAR N 31 by ROBERT SOWA z Warszawy FORK RESTAURANT z Warszawy RESTAURACJA ELIXIR W DOMU WÓDKI z Warszawy KATEGORIA: KUCHNIA STAROPOLSKA RESTAURACJA & BAR ŚWIĘTOSZEK TARTUFE z Warszawy RESTAURACJA AKADEMIA z Warszawy RESTAURACJA & CATERING MONTE CARLO z Kielc EXLUSIVE RESTAURANT POD GIGANTAMI z Warszawy RESTAURACJA CZERWONY WIEPRZ z Warszawy RESTAURACJA FOLK GOSPODA z Warszawy RESTURACJA KRASNODWÓR z Warszawy KATEGORIA: KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA CASA RISTORANTI z Warszawy RESTAURACJA LA IBERICA z Warszawy TRATTORIA BACCONE z Warszawy RESTAURACJ POD PAPUGAMI z Wrocławia KATEGORIA: KUCHNIA MIĘDZYNARODOWA RESTAURACJA & KATERING WIESZ CO ZJESZ z Warszawy RESTAURACJA SCANDALE ROYAL RESTRO & WODKA HOUSE z Krakowa BAGAŻOWNIA RESTAURACJA ZYNERA z Sopotu RESTAURACJA KREW I WODA z Gdyni RESTAURACJA FUTURE & WINE z Warszawy RESTAURACJA PAPVERO z Poznania RESTAURACJA DOSTACOS MEXICAN GRILL z Warszawy RESTAURACJA FLORIAN OGIEŃ CZY WODA z Warszawy KATEGORIA: KUCHNIA ORIENTALNA CURRY KING RESTAURACJA INDYJSKA z Piaseczna RESTAURACJA SAN THAI z Warszawy RESTAURACJA GRUBA RYBA SUSHI & RAMEN BAR z Warszawy RESTAURACJA THAISTREET z Warszawy RESTAUEACAJ THAISTY z Warszawy RESTAURACJA SOTO SUSHI z Warszawy KATEGORIA: STEK HOUSE RESTAURACJA BEEF & PEPPER z Warszawy RESTAURACJA BRITISH BULLDOG PUB z Warszawy KATEGORIA: RESTURACJA & WINIARNIA RESTAURACJA ,,ODKUPIENIE WIN” z Warszawy RESTAURACJA MOKOLOVE MGAZYN WINA z Warszawy KATEGORIA: Restauracja Wegańska i Wegetariańska RESTURCJA ZIELONA z Warszawy KATEGORIA: BARY, BISTRO THE ROST BAR & MORE z Warszawy CAFE, BISTRO, SHOP ZDROWA KONKURENCJA z Warszawy BISTRO PIĘĆ SKŁADNIKÓW z Warszawy GRINGO BAR ,,KOSZYKI” z Warszawy AMRIT ORIENTAL FOOD z Warszawy BISTRO SEPHIA z Warszawy


Czytaj więcej…

Szefowa Polsat Cafe, gwiazda Bollywood, Pan Lotto i znana …

Jolanta Borowiec, Natalia Janoszek, Ryszard Rembiszewski, Jarosław Jakimowicz, Paulina Drażba, to znane i lubiane osoby, które pojawiły się w czwartkowy wieczór na imprezie "Polska od kuchni", gdzie rozdano nagrody o jakże trafnej nazwie "Złoty …

Źródło: SuperBiz.SE.pl

Related Articles

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *