Idealny na wielkanocne śniadanie. Magda Gessler zdradziła przepis …

Idealny na wielkanocne śniadanie. Magda Gessler zdradziła przepis ...

Magd Gessler jest niekwestionowaną królową kuchni. Okazuje się, że restauratorka stworzyła przepis na doskonały pod każdym względem Wielkanocny żurek. Jeden, specjalny składnik jest tutaj kluczowy. Koniecznie musisz wypróbować podczas tegorocznych świąt.

Magda Gessler od zawsze zachwyca, nie tylko swoim stylem bycia, ale przede wszystkim zniewalającymi przepisami. Wszystko wskazuje na to, że posiadła ona wiedzę na temat każdej kuchni świata. Dlatego nie ulega nawet najmniejszym wątpliwościom fakt, że kuchnię polską restauratorka zna od podszewki i świetnie radzi sobie nie tylko w nowoczesnych potrawach, ale i tych tradycyjnych. W związku ze zbliżającymi się świętami Wielkanocy w sieci nie mogło zabraknąć przepisu na tradycyjny żurek autorstwa Gessler. Dokładnie przeczytajcie całą recepturę, ponieważ jeden składnik jest bardzo nieoczywisty.

Restauratorka zapewne już od jakiegoś czasu przygotowuje Wielkanocne menu, które przedstawi swoim bliskim przy świątecznym stole. Zapewne zaskoczy ich nie tylko smakiem potraw, ale i oryginalnością. Nie ulega jednak wątpliwościom, że Wielkanoc Magdy Gessler nie może obejść się bez tradycyjnych potraw, których smak każdy doskonale zna i uwielbia. 

Jedną z nich jest oczywiście żurek, który od wielu lat,znajduje swoje miejsce na świątecznych stołach większości Polaków. Gessler zdecydowała się jednak urozmaicić nieco oklepany przepis i umieścić w nim bardzo zaskakujący składnik. Koniecznie musisz wypróbować go w te święta. 

Jako pierwszy i najważniejszy na liście jest oczywiście domowej roboty zakwas, który należy przygotować nieco wcześniej. Zazwyczaj około 4 dni przed planowanym gotowaniem. Jest to składnik, którego Magda Gessler nigdy nie pomija, dzięki czemu przygotowana przez nią potrawa smakuje doskonale. 

Pozostałe składniki do żurku to: 

1 litr bulionu warzywnego 

250 ml śmietany 

1 łyżka masła 

300 g białej kiełbasy 

4 jajka 

ząbek czosnku 

majeranek, chrzan, sól i pieprz 

5 prawdziwków 

Ostatni składnik może wielu zaskoczyć, z uwagi na to, że do tej pory nikt nie słyszał o tym, by dodawać grzyby do tradycyjnego żurku. Każdy, kto ma choć najmniejsze wątpliwości, musi zaufać Gessler. Efekt końcowy zniewala.  

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Przygotowanie żurku, choć lista składników może na to nie wskazywać, jest banalnie proste. 

Na samym początku należy podsmażyć prawdziwki na maśle, a już po chwili zalać bulionem i gotować. W momencie, gdy nasze grzyby będą już miękkie, dodajemy przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy żurek będzie już gotowy, podajemy go z uprzednio sparzoną przez 20 minut i pokrojoną w plasterki białą kiełbasą oraz z ugotowanymi na twardo jajkami. 

Do Wielkanocy zostało jeszcze kilka dni, więc koniecznie udajcie się do sklepu po niezbędne składniki i wypróbujcie ten przepis. Zachwycicie wszystkich. 

  1. Uwielbiany aktor „M jak Miłość” zmarł w męczarniach na raka. Bardzo bał się śmierci
  2. Marek Perepeczko PRZEWIDZIAŁ własną śmierć?! Przerażające i mrożące krew w żyłach słowa tuż przed śmiercią
  3. Dziecko Meghan dało o sobie znać! Są zdjęcia
  4. Dramat Małgorzaty Rozenek. Nie wie, co zrobić ze święconką
  5. Paździoch z Kiepskich w lateksowym stroju i z pejczem domaga się współżycia. Szalone sceny w serialu [ZDJĘCIA]

Źródło: PLOTEK 

Następny artykuł


Czytaj więcej…

Żurek według przepisu Magdy Gessler! Wiemy, jak go przygotować!

Na wielkanocnych stołach z pewnością nie zabraknie mazurków, pasch, czy dań z jajkami w roli głównej. Jeśli jednak chcecie zachwycić swoich gości – musicie podać im żurek według przepisu Magdy Gessler! Najsłynniejsza polska restauratorka i gwiazda …

Źródło: Party.pl

Idealny na wielkanocne śniadanie. Magda Gessler zdradziła przepis …

Do przygotowania żurku będziemy potrzebowali kilku produktów, jednak najważniejszy i absolutnie niezastąpiony jest zakwas domowej roboty. Trzeba go przygotować odpowiednio wcześniej, kilkadziesiąt godzin przed rozpoczęciem gotowania. Na zakwas …

Źródło: naTemat

Przepis na tradycyjny żurek według Magdy Gessler [Wielkanoc 2019 …

Żurek: Cebule i czosnek posiekać. W dużym garnku rozpuścić masło i zeszklić na nim pokrojoną cebulę i czosnek. Dolać wodę, włożyć obrane i umyte warzywa z włoszczyzny, suszone grzyby i zioła: listki laurowe, ziele angielskie i czarny pieprz. Zagotować.

Źródło: Express Bydgoski

Wielkanocny żurek Magdy Gessler to niebo w gębie. Sekretem jego …

Magd Gessler jest niekwestionowaną królową kuchni. Okazuje się, że restauratorka stworzyła przepis na doskonały pod każdym względem Wielkanocny żurek. Jeden, specjalny składnik jest tutaj kluczowy. Koniecznie musisz wypróbować podczas …

Źródło: Pikio.pl

Wielkanoc 2019. Tradycyjny mazurek wielkanocny Magdy Gessler …

Idealny, sprawdzony przepis na tradycyjny mazurek na Wielkanoc – i nie tylko! Mazurek – choć kojarzy nam się nierozłącznie z Wielkanocą, jest także wspaniałym ciastem na przykład kiedy odwiedzają Cię goście. Sprawdź koniecznie: Żurek Magdy Gessler.

Źródło: Tygodnik Ostrołęcki

Related Articles

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *